České je hezké
top of page
Vyhledat
  • vlasek

České je hezké

Aktualizováno: 22. 6. 2021

Vždycky, když cokoli nakupuji, snažím se najít české lokální zboží. Ať už jde o potraviny, kosmetiku nebo třeba oblečení, dávám přednost tomu našemu, českému. Jednak věřím v kvalitu takových věcí, jednak chci podpořit české výrobce a navíc ani nechci něco, co ke mně muselo putovat přes půl Evropy nebo světa.


Při výrobě našich obrazů také využíváme lokální zdroje. Květiny pocházejí ponejvíc z naší vlastní zahrady, z okolních luk a lesů. Tyhle plané květy mám nejradši. Když potřebujeme nějaké další květiny, vyrážíme na květinovou farmu. Jen výjimečně, mimo sezónu, nebo pokud je potřeba nějaký specifický druh, nakupujeme zahraniční květy.



Dřevěné rámy si vyrábíme sami v naší dílně na statku na jihu Čech. V téhle malé místnosti s klenutým stropem a tlustými zdmi se řeže, brousí a natírá, a vznikají tu nádherné dřevěné kousky.



Proto jsme byli moc potěšeni, když jsme byli osloveni, abychom se zapojili do projektu „Naše české ručičky“. Jedná se o portál, na kterém se sdružují šikovní čeští tvůrci z nejrůznějších oblastí, prezentují zde svoje zboží a služby a mohou se tak dostat blíž k zákazníkovi. Je to vlastně takový český trh, kde se potkávají tvůrci a zákazníci a kde se dá najít opravdu parádní zboží.


Portál Naše české ručičky je ideální místo pro zákazníky, jako jsem třeba já, kteří chtějí kupovat české věci, zajímají je neotřelé nápady a mají chuť podpořit malé, začínající tvůrce. Najdete tu nádherné šperky, voňavou kosmetiku, textil všeho druhu, báječné pamlsky, nejprapodivnější dekorace, nebo šikovného fotografa, truhláře i malíře.


Projekt Naše české ručičky se mi hned zalíbil a tak asi není divu, že Květy v obraze tam již nyní můžete najít. No a sama jsem už taky nakupovala. Mrkněte tam a podpořte české ručičky. Najdete je tady: https://www.nase-ceske-rucicky.cz/



Martina

Květy v obraze

39 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page