Jak vyrábíme květinové obrazy
top of page
Vyhledat
  • vlasek

Jak vyrábíme květinové obrazy

Aktualizováno: 18. 8. 2021

Když jsme na sklonku roku 2020 spouštěli náš web, ani nás nenapadlo, jak velký bude zájem o naše květinové obrazy. Neumím ani vylíčit to nadšení z první objednávky. A to nadšení z objednávky druhé a další a další. Ukázalo se, že se vám naše květinové obrazy líbí a to nás nesmírně těší. Proto jsme se rozhodli, že vás necháme trochu nahlédnout pod pokličku toho, co vlastně vyrábíme.


Všechno samozřejmě začíná u květin. Měly by být co nejčerstvější, nepoškozené a bez chemického ošetření. Ideálně čerstvě natrhané ze sluncem zalitého záhonku.


Květy poté naskládám do lisu. Lisuji zhruba 3 - 6 týdnů, podle velikosti květů a podle toho, kolik vody v sobě mají.

Když jsou květy náležitě vylisované, je na řadě samotná výroba obrazu. Květy se vkládají mezi dvě skleněné desky, nemají žádné pozadí, takže vypadají, jako by pluly vzduchem. Proto musí být sklo opravdu čisté.

Na sklo si opatrně naskládám květy a zkouším různé kompozice. Někdy přijde inspirace hned, jindy zkouším, přeskládávám a vymýšlím, dokud nemám dokonalý výsledek. Když jsem s kompozicí spokojená, květy nalepím na sklo.

Chci mít jistotu, že v obraze nebudou kromě květin žádné rušivé nečistoty. Proto všechny úlomky, pyl a jiné částečky, které se uvolnily při výrobě, nakonec ještě důkladně "odfoukám".

Na skleněnou desku s nalepenými květinami přiklopím druhou skleněnou tabuli. Vložím do rámu a zatluču. A je to hotovo.

Tak takhle vyrábíme naše květinové obrazy. I když se to na první pohled nezdá, je to celkem náročná práce, která vyžaduje spoustu trpělivosti. Ale nás tahle práce moc baví a když vidíme, že se obrazy líbí, nabíjí nás to energií a pohání dál. Takže pro dnes konec psaní a šup k lisu... :-)


Mějte se krásně.


Martina

Květy v obraze

207 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page